CIAP
Kunstverein

CIAP Leden

Bent u gebeten door actuele kunst? Word dan (opnieuw) lid van CIAP vzw.
lees verder

CIAP verhuist!

Vanaf 25 oktober 2014 trekt CIAP terug naar het stadscentrum waar het zijn intrek neemt in het oude gouvernementsgebouw dat tot voor kort dienst deed als rechtbank van eerste aanleg. Dit historische pand is gesitueerd in de Lombaardstraat vlakbij het oude stadhuis en op wandelafstand van culturele sterkhouders zoals Z33 en het Modemuseum.

Vanaf oktober wordt dit statige gebouw, dat ooit symbool was van de provinciale en de rechterlijke macht, een toonplek voor actuele kunst. Daarmee verruilt CIAP de sobere, industriële tentoonstellingsruimte op de Gelatine-site voor een eclectisch en monumentaal gebouw met een vleugje vergane glorie. We gaan graag de uitdaging aan om hedendaagse kunst in dit historisch kader te tonen.

Door de verhuis kan CIAP midden in het stadscentrum de dialoog met het publiek verder aanscherpen en verbreden. De nieuwe locatie biedt volop mogelijkheden tot het bevorderen van onze werking als kunstverrein en schept de mogelijkheid om onze publiekswerking uit te breiden. Zo zal er vanaf oktober een ontmoetingsruimte voor leden en andere kunstliefhebbers ingericht worden, hebben we meer plaats voor het organiseren van lezingen, debatten en vormingen en komt er een aparte zaal voor het tonen van onze kunstedities.

CIAP blijft uiteraard ook een presentatieplek.  Op de eerste verdieping van het gebouw zullen jaarlijks 4 tentoonstellingen gerealiseerd worden, maar daarnaast zal CIAP met het project ‘het kabinet’ extra inspanningen doen om nog meer jonge kunstenaars toonkansen te bieden.

Na vijf vruchtbare jaren op de industriële Gelatine-site verhuist CIAP dus terug naar het centrum. Met onze zomertentoonstelling DiverCity sluiten we op 5 oktober de deuren op de huidige locatie in de periferie van de stad. We bewaren veel mooie herinneringen aan deze inspirerende plek. Het was een voorrecht om hedendaagse kunst te tonen in deze sobere ruimte op een fascinerende industriële site.

Voormalig gouvernement, Lombaardstraat 23, Hasselt

De belangrijkste veranderingen opgesomd:

TENTOONSTELLINGEN
CIAP blijft net zoals op de oude locatie een viertal grote tentoonstellingen organiseren per jaar. Grote verandering is de monumentale, historische omgeving. Ronny Delrue steekt van wal met zijn solo-tentoonstelling "Karel" (van 25 oktober 2014 tot 4 januari 2015 ).   

HET KABINET
Sinds 2013 toont CIAP in ‘het Kabinet’ regelmatig een jonge, talentvolle kunstenaar.  Vanaf oktober wordt de werking van het kabinet geïntensifieerd tot 12 tentoonstellingen per jaar. De aftrap op de nieuwe locatie wordt gegeven door Sarah Smolders.

LEZINGEN
Vanaf het najaar van 2014 organiseert CIAP op regelmatige basis lezingen in samenwerking met de MAD-faclty (Media, Arts and Design Faculty, PXL & KHLim). Deze lezingen gaan van start vanaf 13 november en zijn gratis toegankelijk.

EDITIES
Sinds zijn oprichting in 1976 geeft het CIAP jaarlijks creatie-opdrachten aan kunstenaars voor de realisatie van artistieke edities. Een wisselende selectie van deze edities wordt vanaf 25 oktober permanent getoond in een hiervoor bestemde ruimte.

ANDERE ACTIVITEITEN
CIAP blijft net als de voorbije jaren kunstuitstappen, atelierbezoeken, vormingen, kunstenaarsgesprekken, enz. organiseren. Een nieuwe activiteit is de (jaarlijkse) hedendaagse kunstquiz die begin november 2014 voor de eerste maal georganiseerd wordt.

 

PRAKTISCHE INFORMATIE
openingsuren: (vanaf 25 oktober)
wo, do, vr, van 11u tot 18u - za, zo van 13u tot 17u.

inkom: Gratis

nieuwe adres: Lombaardstraat 23, 3500 Hasselt

 

Boekpresentatie en kustenaarsgesprek met Sasha Litvintseva, Beny Wagner en Niekolaas Johannes Lekkerkerk

    De publicatie All Thoughts Fly: Monster, Taxonomy, Film van Sasha Litvintseva en Beny Wagner is een voortzetting van een multimedia project dat begon met de film A Demonstration. In beeld en tekst ...
lees verder

LOUISE OSIEKA WORDT NIEUWE DIRECTEUR C-MINE

C-mine blaast dit jaar 10 kaarsjes uit. In die 10 jaar is C-mine uitgegroeid tot een gewaardeerde site voor kunstenaars, studenten, ondernemers en bezoekers. C-mine bouwde systematisch aan zijn ecosysteem van artistiek ontwerpend denken, creëren en ...
lees verder

Een nieuw huis voor CIAP en FLACC

De komende jaren gaan CIAP en FLACC gezamenlijk bouwen aan een nieuwe toekomst op C-mine (Genk) met een nieuwe infrastructuur, waarin de twee organisaties hun plek gaan vinden. C-mine is een voormalige mijnbouwsite die in 2010 werd gerenoveerd ...
lees verder

Symposium Drawing is Thinking – Thinking is Moving

In navolging van de tentoonstelling Drawing is Thinking – Thinking is Moving die in het najaar van 2016 in CIAP plaatsvond, wordt op 26.10 een internationaal symposium georganiseerd op de LUCA-campus, Sint-Lucas Gent. Als mede-curator van deze ...
lees verder

HARALD THYS & JOS DE GRUYTER: EEN GOED GESPREK

Artist talk / performance by Jos de Gruyter & Harald Thys. Start: 18u30 - 21u00                         In samenwerking met PXL MAD Vrije Kunsten
lees verder

Very Contemporary Bus Tour 12 en 13 november 2016

Very Contemporary, het netwerk van veertien instellingen in de Euregio Maas-Rijn waarvan CIAP deel uitmaakt, nodigt je uit om de Euregionale kunstenscène te verkennen. Tijdens het weekend van zaterdag 12 en zondag 13 november ...
lees verder